Danskerne klar til velfærdsteknologi

Danskerne vil sige ja tak til velfærdsteknologiske hjælpemidler, hvis de får dem tilbudt, viser en ny analyse fra Dansk Erhverv. Dermed er vejen banet for øget brug af velfærdsteknologi i den offentlige sektor.

To ud af tre danskere vil sige ja tak til velfærdsteknologi, hvis de får tilbuddet. Det viser en ny analyse i Dansk Erhverv Perspektiv nr. 5|2017.

Velfærdsteknologi er hjælpemidler, der kan bruges til pleje- eller omsorgsopgaver, og dækker bl.a. over robotstøvsugere, der kan lette rengøringen, vasketoiletter, der kan rengøre sig selv og toiletgængeren efter brug, og intelligente pilleæsker, der kan hjælpe brugeren med at huske at tage sin medicin.

63 pct. af danskerne er parate til at sige ja tak til disse hjælpemidler, hvis de får behov for hjælp og pleje, viser Dansk Erhvervs undersøgelse, der er foretaget blandt mere end 3.000 danskere.

Vejen er banet for ny teknologi i den offentlige sektor
Også de ældre danskere over 70 år er positive over for de nye muligheder. Her vil 54 pct. takke ja til velfærdsteknologiske hjælpemidler, hvis de får dem tilbudt.

Dermed er danskerne langtfra teknologiforskrækkede, når det gælder nye muligheder i pleje- og omsorgssektoren, understreger Geert Laier Christensen, der er underdirektør i Dansk Erhverv.

”Velfærdsteknologi rummer et kæmpe potentiale til at frigøre ressourcer i den offentlige sektor, og vores undersøgelse bekræfter, at danskerne er klar til at tage imod de nye muligheder, hvis de får behov for pleje eller hjælp. Dermed er vejen banet for en øget brug af ny teknologi i den offentlige sektor,” siger han.

Dansk Erhverv: Sæt måltal for velfærdsteknologi
I sin netop offentliggjorte digitale politik med 130 forslag til at skabe vækst gennem digitalisering opfordrer Dansk Erhverv regeringen til at se nærmere på en øget brug af velfærdsteknologi.

”Vi mener, at regeringen bør sætte mål for udbredelsen af velfærdsteknologi i den offentlige sektor, så virksomhederne får adgang til at udvikle og teste nye velfærdsteknologiske løsninger, og kommuner og regioner får mulighed for at realisere de gevinster, som velfærdsteknologien kan give,” siger Geert Laier Christensen.

2017-04-28T12:52:10+00:00 28/04/2017|