Digital førerposition kræver politisk handlekraft

De mange gode anbefalinger fra regeringens Digitale Vækstpanel skal omsættes til handling. Dansk Erhverv har 130 konkrete forslag, der vil sikre regeringens ambition om at gøre Danmark til digital frontløber.

Danmark skal op i gear, hvis vi vil høste de mange digitale frugter, der hænger for næsen af os. Det er meldingen fra regeringens Digitale Vækstpanel, der kl 11. offentliggør sine anbefalinger til regeringen. Hos erhvervsorganisationen Dansk Erhverv opfordrer administrerende direktør Jens Klarskov Folketinget til at omsætte anbefalingerne til konkret politik hurtigst muligt.

”Den digitale omstilling er det vigtigste omdrejningspunkt for vores samfund i dag. Digitalisering er motoren til at skabe vækst og arbejdspladser. Digitalisering er også med til at gøre vores velfærdssystem bedre og mere effektivt. Derfor er det et område, hvor vi ikke kan sætte barren for højt eller være for ambitiøse. Danmark skal være verdens bedste til digitalisering,” siger han.

50 milliarder kroner til en digitaliseringspulje
Dansk Erhverv har netop offentliggjort sin egen digitale politik med 130 konkrete forslag til at skabe vækst gennem digitalisering. De mange forslag kan findes på www.danmarkdigitalt.dk. En række af Dansk Erhvervs forslag vækker genklang hos regeringens vækstpanel.

”Det er særdeles positivt, at vækstpanelet fokuserer på at styrke de digitale kompetencer blandt alle danskere. Det kræver en indsats, der rækker fra folkeskolen og ungdomsuddannelserne til de videregående uddannelser og voksen- og efteruddannelserne. Samtidig er det rigtigt set af vækstpanelet, at vi skal sætte turbo på digitaliseringen i hele erhvervslivet ikke mindst blandt små og mellemstore virksomheder,” siger Jens Klarskov.

Dansk Erhverv foreslår, at der i løbet af de næste fem år afsættes i alt 50 milliarder kroner til en digitaliseringspulje, der skal fremme digitaliseringen.

”Vi kommer ikke langt uden at sætte penge af til indsatsen. Og pengene vil komme rigt igen, for det er en investering i Danmarks fremtid. 50 milliarder er mange penge, men vi taler om knapt to procent af det offentlige forbrug. Det kan man godt finde,” siger Jens Klarskov.

Lad digitaliseringen tænde op under iværksætteriet
Jens Klarskov peger desuden på, at regeringen bør fokusere på at gøre lovgivningen digitaliseringsparat, så den giver mulighed for yderligere digitalisering i det offentlige og ikke spænder ben for nye forretningsmodeller.

”Vi er i en brydningstid, hvor nye forretningsmodeller blomstrer op, og etablerede virksomheder i stigende grad ændrer den måde, de driver forretning på. Med den digitale udvikling får vi en global markedsplads, hvor en god idé lynhurtigt kan eksporteres til hele verden. Det skaber et kæmpe potentiale for iværksættere, som vi skal bane vejen for,” siger Jens Klarskov og fortsætter:

”Derfor skal vi fjerne barrierer for nye forretningsmodeller. Vi skal tilpasse reguleringen og slippe innovationen fri.”

 

 

2017-05-09T11:52:54+00:00 09/05/2017|