Lige når man ser det er det blot en jakke, en skjorte, et par bukser og et slips, men jakkesæt er ikke bare stil og mode. Når man tager et jakkesæt på handler det om at tage en form for autoritet på, som udstråler kontrol og maskulinitet.

Det kan fremhæve den professionelle personlighed som man besidder, og dermed skabe en professionel stemning. Tusindevis af mænd bærer det hver dag, og det adskiller ofte de lidt højere stillinger på en arbejdsplads fra de andre.

Påklædningen afhænger af dit job

Mange mænd bærer jakkesæt hver eneste dag på deres arbejdsplads, men alt efter hvilket job du har, så er det forskelligt om det vil passe ind. Det er især en meget velanset beklædning blandt direktører, sælgere og kontoransatte, og udstråler seriøsitet.

Hvis du har en stilling der gør et jakkesæt passende, så er det en god idé at holde det meget enkelt og stilrent. Ingen stærke eller iøjnefaldende farver, medmindre du selvfølgelig arbejder i underholdningsbranchen eller lign.

Når farverne er neutrale gør det også, at sættet ikke tager opmærksomheden fra det seriøse, og det skal ikke ses som et blikfang eller råb om opmærksomhed. Derudover kan man godt risikere at miste lidt respekt, hvis det er alt for farvestrålende.

Relateret på Danmarkdigitalt.dk: Påklædningens indflydelse på dit udtryk som person

Forretningsfolk og kontorfolk bærer ofte jakkesæt

Som nævnt, så er det især ansatte på et kontor eller forretningsfolk, som bærer jakkesæt. Det er ikke som sådan en regel, men det giver en vis form for respekt og virker meget professionelt udadtil. Mange tror fejlagtigt, at et jakkesæt betyder at man er lidt stiv i betrækket og utilnærmelig, men det er langt fra tilfældet for de fleste. Det handler i bund og grund om et professionelt ydre, og at lade sin personlighed stråle ud gennem sin påklædning.

Nogle benytter jakkesæt for at vise de har penge, og vælger gerne det dyreste af dem alle, samt de dyreste manchetknapper og ur. Man skal ikke bruge det som et statussymbol; især ikke hvis man ikke har noget at have det i, for når alt kommer til alt, så handler det om den dygtighed og professionalisme man besidder, hvor jakkesættet blot er en understøttelse til denne. Det handler om at finde en god balance.