Der er en klar tendens til at de digitale samarbejder, på tværs af landets virksomheder, tjenester og løsninger, bliver mere og mere udbredt. Coronakrisen har i den grad præget den udvikling, da mange danskere har fået øjnene op for de mange fordele.

Digitalt samarbejdeDigitale løsninger og arbejdsgange kan sparer kontorpladser, transporttid, udgifter og meget mere. Det er fordele virksomhederne kan mærke. Den enkelte medarbejer får glæde af en nemmere og mere fleksibel hverdag.

Digitalt samarbejde er nemt, fleksibelt og billigere

Der er ingen tvivl om at digitalisering kommer til at være et hovedtema løbet af 2020’erne, hvor COVID-19 har sat ekstra skub i den proces. Mange virksomheder har simpelt indset behovet og fordelene ved, at flere arbejdsgange og processer sker digitalt.

Det Offentlige har ligeledes behovet, hvorfor der for nylig er kommet en Digitaliseringsstrategi 2022-2025, der skal imødekomme udviklingen og de ambitioner vi har for at få skabt et digitalt velfærdssamfund. Danmark er heldigvis langt fremme på den front, sammenlignet med fx. Tyskland, der halter en del bagefter.

Digitalering er en investering, ikke en omkostninger. Det koster penge at bygge løsningerne, systemer mv. men de giver efterfølgende et stort afkast i form af tidsbesparelse, færre mandetimer osv. I virksomheder kan belønningen være en bedre allokering af arbejdskraften og større effektivitet blandt de ansatte. Det er derfor fuldt forståeligt at digitale samarbejder vinder mere og mere frem.

Gamblii – samarbejde om vidensdeling

Vidensdeling er et andet nøgleord, for samarbejde på tværs af personer, tjenester og virksomheder. Det er vigtigt at vi deler vores viden og erfaringer, for at få skabt værdi og for løbende at skabe forbedring.

GAMBLII er et godt eksempel på et digitalt samarbejde, der bygger på vidensdeling og på udveksling af erfaringer inden for spilbranchen. Det gør de deltagende aktører kan levere den bedste service og bl.a. spilsitet Cabanon har haft stor glæde af det indtil videre.

Teams, Zoom mv. gør det enkelt

Afslutningsvis er det værd at nævne Teams, Zoom mv. og deres rolle i digitaliseringen. For de digitale møder, er nøglen til at det kan fungere. De gør det enkelt at mødes på tværs af geografi og uden lange transporttider.

Det skal blive spændende at se hvor vi er om 2-3 år, for der er sat fuld fart på digitalsieringen i Danmark og mange danske virksomheder vil være et endnu bedre sted om et par år.