Med coronapandemien har mange fået øjnene op for de fordele, der er forbundet med at arbejde hjemmefra. Mange mennesker går måske med en lille hemmelig drøm i maven om at blive herre i eget hus. At bliver iværksætter, selvstændig, influencer, forfatter eller noget helt femte.

Work-life-balanceAt kunne tage styringen over sit eget liv, få mere overskud i hverdagen, så man når de ting, som man gerne vil – og hermed få noget work-life-balance ind i hverdagen.

Det rigtige udstyr til hjemmekontoret

Når man skaber en karriere, hvor man arbejder selvstændigt hjemmefra, er det vigtigt at skabe et godt hjemmekontor. Først og fremmest kræver det noget udstyr, der både er teknisk godt, ergonomisk og taler til en æstetisk sans. Her er designet Contour en god mulighed, da de netop vægter disse kriterier. Derudover skal du skabe noget inspiration omkring dig, eksempelvis ved at sidde ved et vindue, hænge nogle billeder op og dekorere med planter.

Læg en plan

Som nyudklækket selvstændig kan det hjælpe at skabe et overblik over, hvad man vil med det nye virke, og hvilke mål man stræber efter. Lav derfor en forretningsplan. Der er helt sikkert en masse gode idéer – sæt dem i orden og prioriter i hovedmål og delmål, og find ud af, hvad der skal til, for at opnå dem. Disse elementer kan bryges som deadlines i en kalender, og dermed kommer der struktur over hverdagen, hvilket mindsker stress.

Er du kun dig selv, kan du overveje at finde ligesindede at sparre med og eventuelt skabe et lille kontorsamarbejde med andre selvstændige inden for dit felt. Det er en god måde at blive inspireret på, ligesom det kan forstørre arbejdslysten.

Pas på dig selv og få arbejdsglæde

Det er vigtigt, at din opstart er en succes for dig. Det behøver ikke være en succes, der baserer sig på stor omsætning med det samme eller en masse kunder, men det er til gengæld vigtigt, at du nyder dit valg, trives i det og ikke fyldes op med stress.

På samme måde er det også vigtigt, at du kan se en fremtid i dit arbejde og lader det være en inspirationskilde for dig. Det psykiske arbejdsmiljø er nemlig mindst lige så vigtigt som det fysiske.

Når man snakke om work-life-balance, handler det både om at have en stor lyst til at arbejde, ligesom det handler om at have det godt i fritiden.

Skab derfor kontortider for dig selv, hvor du arbejder, og hold efterfølgende fri. På den måde bliver du den bedste version af dig selv både på arbejdet og i fritiden, og du finder den rette balance mellem ‘work’ og ‘life’.