Vi lever i den digitale tidsalder, og der er efterhånden ikke grænser for hvad internettet og digitale teknologier kan hjælpe os med. Både på vores arbejde såvel som i vores fritid i hjemmet eller når vi dyrker vores interesser og hobbyer.

Gør din hverdag nemmereDe digitale løsninger og praksisser har gjort mange ting nemmere, her er en række eksempler på hvor digitale løsninger kan hjælpe dig i hverdagen.

Madlavningen

Kan du huske dengang, hvor man altid selv skulle lave maden, hvis ikke da man spise ude? Det var en tidskrævende og for nogen en besværlig tid, men heldigvis er flere løsninger kommet til, som gør madlavningen noget lettere for jer. Løsningen hedder måltidskasser.

Med måltidskasser kan du via din telefon, computer, tablet eller anden enhed med adgang til internettet bestille færdiglavede retter i portionsanretninger til familievenlige priser. De dage hvor i har travlt i hjemmet, kan i derfor bestille maden online flere dage i forvejen, så i slipper for alt bøvlet med det på selve dagen.

Målere

Elregningen kommer til at stige for mange i det kommende år, og generelt er priserne på el, vand og varme steget meget de sidste mange år. Tidligere kunne det være svært helt at vurdere hvad ens forbrug var, hvis da ikke man skrev forbruget ned på daglig plan.

I dag har de fleste vand-, el- og varmeværker dog apps, hvor forbrugerne nøje kan følge med i ens eget forbrug. Her kan de sammenligne forbruget med forbruget på andre dage, andre måneder og endda tidligere år, samt få en oversigt over, hvad du kan forvente at skulle af med i en senere regning.

Flere af disse apps tilbyder dig samtidigt muligheden for at regulere på blandt andet varmen i hjemmet, ligesom at de også kan bruges til at betale dine regninger til vand, varme og el.

Sikkerheden

Når vi forlader hjemmet, særligt omkring jul, nytår og sommerferien, er det for mange med bekymringen om, hvad de kommer hjem til igen. Nogle vælger derfor at bruge mange tusinde kroner årligt på vagtfirmaer og dyre vagtsystemer, hvilket dog ikke er den eneste løsning.

Via din egen telefon, computer eller tablet kan du med de rette digitale teknologier i hjemmet selv overvåge dit hjem, hvor du vil blive underrettet hvis nogle åbne dørene til dit hjem, eller bryder et vindue op.

Herefter kan du hurtigt underrette politiet eller kontakte nogle nær hjemmet, som kan hjælpe dig med at tage affære, hvis der er brug for dette.