Drømmer du om en karriere i militæret?

Ønsker du at gøre karriere i forsvaret? En god bedømmelse som værnepligtig er en klar forudsætning for, at man allerede her kan udvikle sig til at blive en dygtig soldat. Dette er uanset om man ønsker at blive udsendt, uddanne sig til officer mm.

Her på Danmark Digitalt kan du læse om, hvordan du kan komme i militæret.

Sådan kommer du i militæret

Alle der vil uddanne sig i Forsvaret, starter med basisuddannelsen. Her får man et godt indblik i soldaternes job, og lærer hvordan man løser forskellige opgaver i Forsvaret. Man møder nye udfordringer, og vil træne både inde og udenfor klasselokalet. Her lærer man også at tage ansvar og samarbejde tæt med sine holdkammerater.

Basisudannelsen kan tages i Søværnet, Flyvevåbnet eller Hæren og uanset hvor du vælger uddannelsen, vil du blive trænet i brandslukning, førstehjælp, betjening af våben og meget mere. For at gennemgå uddannelsen, skal man først indgå en aftale om frivillig aftjening af sin værnepligt.

Når basisuddannelsen er taget, så er der rigtig mange forskellige veje at gå. Du kan blive meget inden for militæret, om det så er flymekaniker, professionel soldat, tolk etc.

Du kan også vælge en leder uddannelse i Forsvaret, og her vil du bl.a. lære at motivere dine kolleger, og skabe gode forudsætninger for et godt samarbejde, hvor alle vil udnytte deres kompetencer optimalt. Som officer og sergent skal man trække på sin lærte viden og erfaring om, hvad der får mennesker til selv at handle. Du skal have overblikket over, at alle får løst den opgave de bliver stillet.

Du kan danne dig et godt overblik over uddannelser inden for militæret på Forsvaret for Danmark. Her kan du finde svar på alle dine spørgsmål og information om det meste, med relation til militæret.