Vil du gerne kunne gå på jagt i de danske skove er det nødvendigt at have et jagttegn. Det er ikke lovligt at eje ammunition og jage uden et jagttegn, men heldigvis er der gode muligheder for at tage et kursus flere steder.

Der er flere forskellige muligheder og ikke mange begrænsninger. Vi ser nærmere på priser, alderskrav og hvad du ellers bør kende til.

Jagttegn pris og alderskrav

For at tage et jagttegn skal du bestå en jagtprøve. For at gå til prøven skal du være fyldt 16 år, og det er derfor ikke muligt at få tegnet hvis du er yngre. Til gengæld er det muligt at starte allerede i en alder af 15, så længe du er fyldt 16 inden prøven tages. Det er de samme regler som når man tager kørekort, hvor man kan starte nogle måneder før man bliver 18.

Prisen ligger typisk på 500 kr. Derudover er der en ansvarsforsikring, der skal betales, som ligger på 35 kr. Tager du jagttegnet på et kursus, kan prisen variere. Der er både dyre og billige løsninger, og det er en god idé at undersøge de forskellige muligheder.

Hvor kan jeg tage jagttegn?

Der er mange forskellige steder, du kan tage jagttegn. Der er både korte kurser, privat undervisning, weekendkurser eller, den billigste løsning, kurser på aftenskoler. Kurserne udbydes i hele Danmark, og det kan være en god idé at kontakte sin nærmeste jagtforening for råd eller oplysninger.

Det er også en mulighed selv at studere, men du skal være tilknyttet et kursus for at kunne komme til prøven, da en autoriseret lærer sørger for tilmeldingen. Vores bedste anbefaling er faktisk, at du laver en Google søgning for at finde udbydere i dit lokalområde.

Jagtprøven består både af en teoretisk og en praktisk del, og begge skal bestås. Der udover skal det fornys en gang om året inden 1. april. For at du kan have beholde dine rifler og din ammunition skal du have fornyet dit jagttegn, selvom du ikke går på jagt.

Du kan læse mere om jagttegnet hos Miljøstyrelsen.

Køb af våben og udstyr

De fleste jægere vælger først at købe våben og udstyr, efter de har bestået prøvet og dermed har tilladelse til at eje disse. Ellers kan det hurtigt blive en dyr mislykket hobby.

Du kan med fordel købe det hele hos samme udbyder, for at spare penge. Hvis du køber meget kan det jo være at butikken er villig til at give dig mængderabat.