Hvad kan man gøre for at få en hurtigere WordPress hjemmeside?
WordPress blev udviklet til blogging, men er sidenhen blevet enormt populært, og bruges i dag til rigtig mange formål. Faktisk menes over 15 % af alle hjemmesider, at være lavet i WordPress.
Hvis din hjemmeside er ved at blive lidt sløv og loader langsomt, så er der rigtig god grund til at få den hastighedsoptimeret. Det gør både brugeroplevelsen bedre, og Google vil rangere siden højere. Dette er to afgørende grunde til at bruge ekstra tid på at hastighedsoptimere dit site.
3 gode råd til en hurtigere WP hjemmeside
Herunder har vi samlet 3 gode råd til at hastighedsoptimere din hjemmeside. Lad os slå fast at det kun gælder for sites i WordPress systemet, da du skal arbejde med deres plugins. Der findes rigtig mange ting du kan gøre og her er blot et mindre udpluk af nemme løsninger.
1. Få et cache plugin
Nogle af de tusindvis af plugins som findes til WordPress er dem der kaldes for cache plugins. Der findes mange forskellige, og for at holde denne artikel så simpel som mulig, har vi udvalgt én af de bedste, og som tilmed også er gratis: WP Super Cache.
Når dette plugin er downloadet, er det blot at trykke “Caching on”, og så kører det af sig selv. Der findes desuden mange andre meget mere avancerede cache plugins. W3 Total Cache er nok det bedste, men langt mere avanceret, så det kræver en vis teknisk indsigt.
2. Komprimer billeder
Billeder har det med at fylde rigtig, rigtig meget uden at man sådan lige kan se det. Det er nemlig meget ofte, at man begår den fejl at uploade et kæmpestort billede, selvom man kun skal bruge det i en meget lavere opløsning. Sørg derfor altid for, at dine billeder kun er de antal pixels, som der er behov for.
Du kan derudover også bruge et Plugin til at komprimere dine billeder, som gør loadtiden på din side hurtigere. Et effektivt og gratis plugin er Smush It.
3. Slet ubrugte plugins og temaer
Det sidste råd er at slette ubrugte plugins og temaer. Du kender sikkert alt for godt, at man sidder og prøver sig frem med forskellige plugins, og når man så finder frem til hvad det er man vil bruge, ja så glemmer man at slette alle dem, som ikke skulle bruges alligevel.
De mange plugins og temaer tærer enormt meget på din hjemmesides hastighed, da de fylder på serveren. Det er derfor vigtigt at kigge dine det hele igennem forholdsvis ofte, for at tjekke om du kan undvære nogle.
Tjek din hjemmesides hastighed
Hvordan tjekker jeg min sides hastighed? Ét er at gøre en indsats for at optimere hastigheden, noget andet er at kunne teste før og efter. Det er jo afgørende for at kunne vurdere, om ens indsats har hjulpet. Det er nemlig super nemt, og hvis du tjekker hastigheden på siden før og efter du har fulgt de tre ovenstående råd, bør du kunne se en væsentlig forskel. Omend der altid kan gøres mere.
På Pingdom Speedtest og GTmetrix kan du tjekke din hjemmesides hastighed. Du indtaster blot din URL, og så vælger du herefter at teste fra Stockholm, Sweden, da det er tættest på Danmark. Herefter vil du få information om load time, som selvfølgelig skal være så lav som mulig, samt requests og page size, som ligeledes skal være så lav som muligt.
Vil du i gang med en ny hjemmeside?
Går du selv med ambitioner om at starte eller købe en professionel hjemmeside, vil Medier & Co være et godt sted at starte. De er et digitalt bureau, som er specialister i WordPress og med mange års erfaring.
Alternativ du nemt komme i gang, via 1-klik installationen hos de forskellige hostingudbydere. Der er dog stor forskel på at installere WordPress på et domæne og så til at opsætte al indholdet, menuen og ikke mindst få et moderne og brugervenligt design, så det hele fremstår professionelt.