I disse år hvor boliglånsrenterne er historisk lave, er der mange danskere der bør spørge sig selv, om man egentlig har den laveste rente. Det samme bør du overveje, hvis du har optaget dyre lån online, da der kan være penge at spare via et samlelån.

Er det tilfældet for dig? Mange forbrugere har endnu ikke sammenlignet egen bank, med de andre på markedet. Det er en stor fejl, for selv små renteforskelle, kan gøre en stor forskel.

Sådan opnår du den laveste ÅOP

At finde den laveste rente er ikke nødvendigvis nemt, men fremgangsmåden er faktisk ret ligetil. Du skal have sammenholdt din aktuelle rente, med hvad nye tilbud som banken kan give dig. Ønsker du at søge et nyt lån, bør du have samme store fokus på, hvordan du opnår den laveste rente.

Online kan du enkelt sammenligne renter, gebyrer og vilkår, for at få et overblik over markedet. Det er særligt en god idé, hvis du er utilfreds med forholdet hos din nuværende udbyder. Eller ønsker at udforske mulighederne i et samlelån.

Uanset hvilken indgangsvinkel du har, bør ÅOP være det helt centrale nøgletal, når du sammenligner tilbud og banker med hinanden. ÅOP står for de årlige omkostninger i procent og er dermed den vigtigste enkeltfaktor, når du sammenligner lån med hinanden. Den laveste ÅOP kan du kun finde, ved at undersøge mulighederne internt og eksternt hos andre banker.

Det er ikke helt tilfældigt at tusindvis af danskere har været i gang med omlægninger af deres boliglån. Det har nemlig været muligt for dem, at opnå markant lavere renter og bedre vilkår. Det samme er tilfældet for de samlelån, som flere banker tilbyder.

Hvem ved om det er muligt for dig, hvis du ikke har tjekket det?

Lendo gør det enkelt, at sammenligne bankernes renter

Det kan være uoverskueligt at sammenligne bankernes renter med hinanden og danne sig selv det store overblik. Samtidig kræver det at du indhenter lånetilbud, for at finde frem til hvilken rente de kan tilbyde dig. Det er med andre ord, en proces der kan være omfattende og  uoverskuelig for nogle.

Tjenesten Lendo har derfor gjort det enkelt at sammenligne renter og finde det billigste lån, så du med én ansøgning kommer ud til 12 forskellige banker. Det sparer dig en del tid og besvær, men vigtigst af alt, sikrer det at du vælger lånetilbud på et velinformeret grundlag.

For scenariet for mange forbrugere er, at tiden er knap og så bliver der kun ansøgt 1-2 forskellige steder. Du kan stille dig selv spørgsmålet: Hvor er dine muligheder bedst, for at finde den laveste rente?

Når du ansøger hos 2 banker, eller når du ansøger hos 12 banker. Det er helt forståeligt at ansøgningsprocessen kan være krævende at gøre manuelt, så gør brug af tjenester som Lendo.dk, for at give dig selv det bedste udgangspunkt.

Forskellige lånetyper – samme fremgangsmåde

Det har ikke den store indflydelse om du ønsker at omlægge dit boliglån, søge samlelån, eller at optage et nyt lån online. Fremgangsmåden vil langt hen ad vejen være den samme og det samme vil vigtigheden af, at du får fundet den laveste rente.

På nettet kan du via services som Termino og Tilbuddy, få overblik over udbyderne og enkelt sammenligne online lån. Herved kan du bedre finde den billigste løsning, ud fra dine muligheder som forbruger.

Vigtigheden er præcis den samme og undvig ikke fra det forarbejde, der kan være i det. Du kan snyde dig selv for mange penge og besparelser. Der kan være store forskelle i kreditomkostningerne, så brug tiden på det! Uanset om du læser artiklen som forbruger eller virksomhed.