Inspiration til hjemmekontoretSkal du i gang med at indrette et hjemmekontor? Så skal du læse med her. Vi vil nemlig fortælle dig lidt om, hvad du skal prioritere, når du skal indrette hjemmekontoret.

Det er ikke helt så simpelt, som man måske skulle tro. Læs med i artiklen nedenfor og få nogle gode råd!

Flere og flere af os arbejder nemlig hjemmefra, så vi må også være forberedte på, hvordan vi gør det på bedst mulige måde – både fysisk og mentalt.

Hjemmekontorets ergonomi er lige så vigtig som på kontoret

Det er nemt at nedprioritere de ergonomiske møbler og den fysiske sundhed, når man arbejder hjemmefra. Det er nemt at tænke: “Jeg arbejder jo ikke hjemmefra hver dag, så det kan vel ikke være så vigtigt, at jeg sidder helt korrekt.” Det er ikke sandt! Uanset om du arbejder hjemmefra én eller flere dage om ugen, er det altid vigtigt, at du sidder ordentligt og prioritere din fysiske sundhed.

Hvis du arbejder på et kontor, hvor I har lov til at arbejde hjemmefra, har du også lov til at spørge din arbejdsgiver om udstyr, som kan være med til at gøre hjemmekontoret bedre for dig.

Specielt er det vigtigt med en god stol, som kan støtte op om lige præcis dine fysiske behov. Det kan også være fordelagtigt med en skærm, som kan indstilles, så du ikke skal kigge nedad på din bærbare computer i for mange timer om dagen. Dette kan nemlig være anstrengende for din nakke og føre til smerter.

Sørg for en dedikeret plads som hjemmekontor

Sætter du dig ved spisebordet, når du skal arbejde hjemmefra? Det er der helt sikkert mange af os, som gør! Det er hurtigt og nemt. Dog kan det være en irriterende opgave at pakke tastaturer og andet IT væk hver eneste gang, at arbejdsdagen er ovre. Derfor kan det være en meget god idé med en dedikeret arbejdsplads, hvor du kan få lov til at rode med alt dit IT!

Det kan især være en belastning, hvis du skal rydde bordet op for computerskærme, tastaturer og andet udstyr, hvis du arbejder hjemmefra flere dage i træk. Prioriter derfor en dedikeret plads til hjemmekontoret.

Det kan også være vigtigt i forhold til ens mentale tilgang til arbejdsdagen. Hvis man blot sidder med sin bærbare computer ved spisebordet, sniger følgende spørgsmål sig hurtigt på: “Er man på arbejde eller er man hjemme?”. De fleste vil foretrække at adskille de to ting fra hinanden.