Har du brug for at styrke dine kompetencer inden for brugen af smarte produkter som iPad eller Mac computere? Så er du langt fra den eneste, for specielt ældre målgrupper har svært ved de nye enheder på elektronikmarkedet.

Selv yngre målgrupper kender ikke alt til hvad en iPad eller Mac computer i realiteten er i stand til – for det er ikke så lidt. Vi ser derfor nærmere på diverse kursusmuligheder og hvorfor det kan være en god idé. Ikke kun for ældre.

Styrk dine IT kompetencer

Brugen af tablets og computere er ikke kun gældende inden for hjemmets 4 vægge. IT og elektronik bliver i højere og højere grad en del af arbejdsdagen i landets virksomheder. Det er derfor ikke ligegyldigt om du kan håndtere en Mac computer, eller ved alle de smarte genveje og funktioner på en iPad.

Et kursus kan derfor være med til at styrke dine IT kompetencer, hvilket ikke kun kan glæde på hjemmefronten, men ligeledes for din arbejdsgiver. Vi vil gå så langt som at påstå, at du bør tilføje et kursus certifikat på dit CV. Så arbejdsrelevant er det faktisk, særlig hvis du er over 50 år.

Det sender tilmed et godt signal til din chef, eller hvis du er i gang med at søge job.

De mange kursustyper

Det er vigtigt at pointere, der findes mange kursustyper at vælge imellem. Et iPad kursus er altså ikke ens, uanset hvem du tager det hos. Du bør sætte dig ind i indholdet og ikke mindst målgruppen. Der findes nemlig både muligheder for nybegyndere og mere øvede personer.

Sørg derfor at vælge en kursustype der matcher dine kompetencer, behov og formål. Det vil sikre, at du får mest muligt ud af forløbet.

Mac kurser

Mac kurser kan tages i alle landets store byer, lige fra København til Århus og Odense. Du kan derfor helt sikkert finde en udbyder i dit nærområde.

Prisen svinger, men ligger typisk på 250 – 850 kroner, alt efter hvor lang tid forløbet er. Hos Humac kan du finde kurser på kun 1,5 time til 249 kroner. Det er en hurtig løsning, der gør dig klogere på de vigtigste funktioner og muligheder.

Hos FOF er prisen 850 kr., men her varer det til gengæld også noget længere. Det betyder at du kommer mere i dybden med de enkelte områder, hvis det er det du ønsker. Det typiske udgangspunkt hos FOF er at kurset forløber over 5 gange, men du kan typisk kun følge dem i København og omegn.

iPad kurser

Du kan tage kurser til iPad og iPhone enhederne mange steder i hovedstadsområdet. Vi har særligt fokus på iPad’en i denne artikel, da den er nyest på markedet, ligesom de fleste efterhånden er godt bekendte med iPhone modellerne.

Ikke desto mindre findes der arrangementer målrettet begge enheder. Et typisk forløb sker over flere gange og koster fra 500 – 1.000 kroner. Det er derfor kun et lille investering, med tanke på hvor meget besvær det vil spare dig – og hvor mange fordele du får ud af det.