Der er ingen tvivl om at apps er fremtiden på mange måder. Vi har allerede set hvilken indflydelse de har haft på hvordan virksomheder markedsfører deres produkter og på hvordan forbrugerne agerer.

Hele influencer marketing og influencer-branchen er udsprunget fra de sociale medier og fra den store tilgængelighed via Instagram, Snapchat og Facebook apps. Vi stiller skarpt på applikationer og de mange begreber.

App begreber de færreste kender til

De fleste danskere kender en del til appmarkedet i den forstand, at de ved hvilke applikationer der findes på markedet, hvordan de fungerer osv. De færreste kender til teknologierne og de tekniske aspekter bag, selvom de faktisk er ret interessante.

Vi ser på nogle af de app begreber som de færreste kender til, men som er helt fundamentale hvis du selv vil i gang.

APK – upload til Google Play

APK er filen du uploader til Google Play når du skal have din Android app lanceret. Det står for Android Package Kit og kan fx. være udviklet i Java eller Kotlin.

IPA – upload til Appstore

IPA er den tilsvarende fil til iOS, når du skal have lanceret noget i Appstore. Det står for iPhone Application Archive og vil ofte være udviklet i kodesproget Swift.

Web, native og hybrid

Én er de to platforme og teknologier, noget andet er hvordan applikationen skal udvikles. Om den skal laves som web, native eller hybrid. Det er meget forskellige løsninger, hvor det rigtige valg afhænger af dine behov.

Native apps er når det hele bliver hentet ned og foregår via din smartphone, uden nogle begrænsninger i forhold til udviklingsmulighederne og funktioner. Det er derfor den mest komplette, men dyreste løsning.

Web apps er hvor der kan udvikles til alle platforme (Android og iOS) på én gang, hvilket gør det til en billigere løsning, men hvor der kan være væsentlige begrænsninger i performance, features og udviklingsmuligheder.

Hybrid apps ligger i mellemniveauet, både når det kommer til prisen, performance og begrænsninger i funktioner.

Forskellige platforme og teknologier

Der er mange forskellige platforme og teknologier på markedet. Det kan være rigtig vanskeligt at skelne mellem teknologier, kodesprog og platforme. Der er så mange begreber, forkortelser og fagudtryk i branchen, at de fleste har brug for kompetent vejledning for at komme i gang.

Det er vigtigt du griber det korrekt an, hvis du selv overvejer at føre din idé ud i livet. Der ligger en del forarbejde forude, hvis du gerne vil gå fra idéstadiet til færdig applikation.