Økonomisk ansvarlighed og online lån er to begreber, de fleste danskere kender til. Der har ført været en sammenhæng mellem de to begreber, men det er efterhånden langt fra sandheden.

I denne artikel ser vi nærmere på de to ting og hvorfor det ikke længere er uansvarligt at optage lån på nettet. Der er nemlig kommet mange gode muligheder, der både er attraktive og bidrager med klare fordele for dig som forbruger.

Hvad er økonomisk ansvarlighed?

Lad os starte med at definere hvad økonomisk ansvarlighed er for en størrelse. Det er nemlig bestemt ikke noget alle danskere kender til, særligt de unge målgrupper har deres besvær på området.

I korte træk indebærer det en ansvarlighed over for din egen privatøkonomi og månedlige regninger. Så længe du kan betale dine regninger, husleje og mad mv., så bestemt du reelt selv hvad du bruger de sidste penge på.

Lige med internetlån har de tidligere været forbundet med høje ÅOP satser og har derfor været forbundet med uansvarlighed. For man sløser jo sine penge væk uden grund! Det var dengang, for nu er der kommet flere gode finansielle produkter hos online udbyderne.

Vi vil her præsentere dig for de 3 mest centrale fordele og årsager til, at internetlån ikke længere er så dårligt og uansvarligt. Snarere et glimrende alternativ til dem der er blevet afvist i banken.

Sammenligning gør du kan finde laveste renter

Det næste er de mange oversigts- og sammenligningssider på nettet, der hjælper dig med at finde de laveste renter og bedste priser. På online lånemarkedet handler det specielt om at få sammenlignet låneforhold, krav og vilkår, inden man indhenter tilbud.

Det kan du gøre helt gratis og uforpligtende, men det er alligevel de færreste der får søgt 2-3 forskellige steder. Det kan du nemt gøre via sammenligningssider som www.stlaan.dk, hvor de fremviser alle de førende og mest populære lånefirmaer online.

Pauselån og faste lave renter

Sidst er det værd at nævne de nytænkende finansielle produkter, hvor du bl.a. kan sætte ydelsen på pause, i de perioder hvor du er i økonomiske problemer. Noget der før ville medføre dyre gebyrer og ekstra renter.

Her er udbydere som DER Privat Finans nu langt mere servicemindede og forstående over for de situationer, der kan opstå i enhver familie. Dertil kommer at mange firmaer nu tilbyder langt mere fornuftige renter. Renteniveauet er nu på et fast lavt niveau, ikke så lavt som banken, men bestemt godt nok til det er økonomisk ansvarligt.

 

Det er sket meget på lånemarkedet over de seneste 5 år, særligt inden for renteniveauet, dine fordele som forbruger og de nye udbydere der er kommet på markedet. Online bankerne er blevet et sundt alternativ til banken, der oftere siger nej, og du kan sagtens optage online lån uden at det er uansvarligt!