Vi kender det alle sammen som mand. Uanset om vi skal til bryllup, runde fødselsdage eller til møder i virksomheden. For mange mænd er det hverdag at bære enten slips eller butterfly.

Ikke desto mindre er det noget rigtig mange har vanskeligt ved. For selvom det kan virke nemt efter man har gjort det 20-30 gange, er al begyndelse svær. For dig som stadig har problemer med slipset eller butterflyen, kommer her videoguides til hvordan du bærer dig ad. 

Sådan binder du slipset

Når du skal binde slipset, er det vigtigt du er bevidst om at der findes forskellige knudetyper. De fleste vælger bare at lave den simple variant, som udføres i følgende steps:

  1. Læg slipset rundt om halsen, så begge dele hænger nedover brystet.
  2. Sørg for at tilpasse længden, så den forreste del er længst.
  3. Hold fast i den ene del af slipset og før den anden rundt om to gange (op ved halsen).
  4. Der er nu kommet et hul, hvori den forreste del af slipset skal ned i.
  5. Før denne slipsedel bagom ringen (ind mod halsen) og oppe fra ned igennem hullet.
  6. Juster knuden og længden på slipset. Det kan være nødvendigt at starte forfra, hvis længden skal justeres meget.

En af de populære knuder er Dobbelt Winsor knuden og den er lidt blær at kunde. Du kan se hvordan i denne video:

Sådan binder du butterflyen

Butterflyen er langt sværere at lykkedes med end slipset, af den simple årsag, at mange mænd bærer dem sjældent. Så udover at den i sig selv er sværere, gør den manglende træning det bestemt ikke nemmere.

I nedenstående video kan du udførligt se hvordan du skal bære dig ad. Lad os starte med at give ét vigtigt råd til nybegyndere og utrænede. Start med at øve jer på en sort butterfly, da de hvide og lyse modeller, hurtigt bliver svinet til af Jeres hænder. Det kan du sikkert forestille dig, efter du har forsøgt 10-15 gange.

Så find en gammel butterfly, eller en sort variant, hvor lidt håndfedt ikke gør lige så meget. Her kommer videoguiden – god fornøjelse:

Der skal lyde en tak til Herrernes Magasin for videoerne, der helt sikkert er nyttige for mange mænd. Som selvstændig eller leder i en virksomhed, bør det her i hvert fald være en del af ens personlige kompetencer.