Der er ingen tvivl om, at coronapandemien har haft stor indflydelse på mange danskeres hverdag, og vores arbejdsgange og arbejdsliv er ingen undtagelse. Mange har været nødsaget til at arbejde hjemmefra, og ord som hjemmekontor og Zoom-møder er blevet en del af danskernes ordbog.

Indretning af hjemmekontorMed krydsede fingre kan man efterhånden begynde at se enden på pandemien, men det betyder ikke at arbejdsgangene nødvendigvis bør ændres alt for meget.

Mange medarbejdere og chefer har nemlig fået øjnene op for, at hjemmearbejde godt kan være en rigtig fordel ting, især når det kombineres med fysisk fremmøde på andre dage. Derfor kommer der her et par gode tips til, hvordan du ved hjælp af office2go indretter dit hjemmekontor.

Find det rette skrivebord

Du kommer med stor sandsynlighed til at bruge meget af din tid foran dit skrivebord, især når der er tale om hjemmearbejdsplads. Og det er derfor en rigtig god idé, at få investeret i et skrivebord, der kan hæves og sænkes.

Rent faktisk er det ikke blot en god idé, for det er faktisk lovpligtigt, at dine arbejdsmøbler kan tilpasses til dig, hvis du skal arbejde hjemmefra mere end én dag om ugen. Det er naturligvis ikke dig som privatperson, der skal investere i disse møbler, og derfor er du nødt til at have fat i din arbejdsgiver, så han kan punge ud.

Udnyt pladsen med gode opbevaringsmøbler

Mange af dem, der har prøvet at arbejde hjemmefra kan nok nikke genkendende til, at det kan være svært til tider at finde den helt samme motivation og pligt, som man har på en arbejdsplads, hvor kollegaerne med det samme opdager, hvis der roder meget på skrivebordet.

Selvom der ikke er nogen til at holde øje med dig derhjemme, er der alligevel mange gode grunde til, at finde nogle praktiske møbler, men mulighed for opbevaring. Når du har et rent skrivebord, bliver din effektivitet øget, og det vil både din chef og dine kollegaer lægge mærker til.

Tænk komfort frem for stil

Sidst men ikke mindst, er det vigtigt, at du husker på at dette er et hjemmekontor, og ikke “bare” endnu et rum i dit hus. Rummets reelle eksistensgrundlag, er at der skal arbejdes herinde, og ikke at det skal se smart ud, og passe til resten af jeres hjems stil.

Derfor bør du nedprioritere smarte og stilede lænestole, hvis ikke man sidder godt i dem. Husk på, at du skal sidde mange timer i disse stole og ved disse møbler, og der er ingen udover dig selv, der skal se dem.