I Danmark er det blevet mere og mere populært at blive selvstændig erhvervsdrivende. Flere mennesker drømmer om at blive sin egen chef, hvor man har mulighed for selv at styre arbejdsgangen og arbejdstiderne.

Hvis du har fået en god idé til en ny virksomhed, og du nu har et ønske om at starte din egen virksomhed, er der flere formaliteter, du skal have styr på for at komme godt i gang.

Når du skal starte virksomhedStart virksomhed online og benyt dig af vores gode råd herunder, så du kan komme godt i gang med din egen virksomhed. At starte sin egen virksomhed er en lang og hård proces, og der er rigtig mange ting, der skal holdes styr på, før du for alvor har mulighed for at se den vokse og udvikle sig. Derfor kan det være en fordel for dig at læse med i artiklen herunder.

Opret ApS og CVR-nummer

Opret ApS for at komme godt i gang med din egen virksomhed. Når du skal starte selvstændigt, er det vigtigt, at du klar over de forskellige typer af selskabsformer, du kan oprette. Et ApS er én type af selskab, men der findes også andre typer af selskabsformer ved opstart af ny virksomhed.

Start et ApS, hvis du ønsker en selskabsform, hvor du kun mister startkapitalen ved en eventuel konkurs. Udover at oprette et ApS skal du også oprette et CVR-nummer, som er din virksomheds identifikationsnummer. Hvis du har planer om at leve af din virksomhed, er det lovpligtigt at oprette et CVR-nummer, men heldigvis kan det gøres forholdsvis nemt og hurtigt.

Lav en forretningsplan

Du kan ikke drive din egen virksomhed, uden at have en forretningsplan. Det vil i hvert fald give dig et langt stærkere fundament. En forretningsplan er hele ideen bag og planen for hvilken strategi og retning du vil gå i. Med en forretningsplan kan du nemmere få et overblik over, hvordan du har tænkt dig at drive, udvikle og vækste din virksomhed.

En forretningsplan skal også indeholde dine mål og visioner for dit firma samt, hvad dine planer er for at opnå disse målsætninger. Din forretningsplan kan løbende tilpasses, så den hele tiden er opdateret i forhold til din virksomheds udvikling og vækst.

Hav styr på regnskabet

Start virksomhed online, men sørg for at have styr på regnskabet, når du som selvstændig. Når du driver din egen virksomhed, er der en masse regnskab at holde styr på, heriblandt moms og skat.

Hvis ikke du har 100% styr på dit regnskab, kan det i sidste ende få økonomiske konsekvenser for din virksomhed. Derfor er det alfa og omega, at du har styr på regnskabet.

Hvis du ikke selv har kompetencerne til det, bør du ansætte en revisor hurtigst muligt, så vedkommende kan hjælpe dig med hele tiden at have styr på regnskabet. Så kan du i stedet fokusere på nogle af de mange andre arbejdsopgaver, der også skal holdes styr på, når man ejer sit eget firma.