Har du en længere periode gået arbejdsløs eller kunne blot tænke dig at gøre dig selv lidt mere attraktiv overfor jobmarkedet? Så kunne en CV hjemmeside være en god metode, til at promovere dig selv i en

Det er nemmere end nogensinde før, at få sig egen hjemmeside. Folk laver efterhånden sites om alt lige fra deres hund til familiens stamtræ. Mange er også begyndt at bruge hjemmesidemediet til at promovere dem selv i forhold til deres karriere. De gør de igennem en hjemmeside til jobsøgning, hvor du har en unik mulighed for både at skille dig ud og vise hvad du kan, på den digitale front.

Få et digitalt CV

En CV hjemmeside er en hjemmeside som handler om dig, hvem du er og hvad du kan. Den indeholder typisk en sektion med en beskrivelse af dig som person, en side med dit CV, En side med referencer og udtalelser og derudover kan man også peppe sin side op med eksempelvis en video om sig selv.

Du får med andre ord et digitalt CV på nettet, hvor alle potentielle arbejdsgivere kan tjekke din profil ud. Det vil ikke kun øge jobchancerne, men ligeledes skille dig ud fra mængden af ansøgninger. En CV hjemmeside får dig således til at stå ud i mængden, hvilket i høj grad kan være en fordel, hvis man søger jobs, hvor der er flere hundrede andre ansøgere.

Forestil dig en arbejdsgiver som skal gennemgå 50 skrevne ansøgninger, ville du, hvis du var ham/hende, ikke synes det var ret interessant, hvis en ansøger havde sin egen hjemmeside med en flot præsentation af sig selv og sine kvalifikationer?

Tekstmaskinen skriver blandt andet også følgende om en personlig hjemmeside:

Man kan også bruge hjemmesiden som henvisning, hvis man ringer arbejdsgiveren op for at forhøre sig om et job, eller om mulighederne for et job. Der er dog ingen tvivl om, at den generelle holdning bliver mere og mere positiv. 

Men hvordan laver man så lige en CV hjemmeside?

Det er som allerede beskrevet lettere end aldrig før at lave sin egen hjemmeside. Lang de fleste laver i dag deres website med programmet WordPress. WordPress er gratis og du skal kun bruge dit eget domæne og webhotel for at komme i gang – begge dele kan fås for under 300 kr. om året.

Det gode ved WordPress er at det er så brugervenligt og nemt at komme i gang med. Der findes masser af materiale på nettet som kan hjælpe dig i gang med WordPress, f.eks. denne danske WordPress manual, som guide dig fra start til slut i opsætningen af en hjemmeside eller for den sags skyld en webshop.

Med WordPress kan du nemt og hurtigt installere nye designs og skabeloner. Der findes endda skabeloner som direkte er lavet til f.eks. CV-hjemmesider. Prøv f.eks. at se denne liste med skabeloner, som både er gratis og udviklet specifikt til formålet.

Vi håber, at du med denne guide, har fået modet på at lave dit eget digitale CV og på den måde give din karriere et boost!