Har du et godt netværk som selvstændig? Ellers er det på høje tide at du bruger energi på at få det opbygget. Netværket betyder alt, når du skal have din forretning op at køre.

Det kan være med til at åbne nye muligheder og døre for virksomheden, det kan give dig værdifuld rådgivning og erfaringer, eller det kan give dig betydelige rabatter på ydelser og produkter.

Ja fordelene står faktisk i kø, så invester i at opbygge og pleje et godt netværk. Vi ser nærmere på hvordan du kan komme i gang her. 

3 gode iværksætter netværk

Der findes efterhånden flere iværksætter netværk og hjælpesider på nettet, så det kan være svært at vide hvilke man skal bruge energi på. Danmarkdigitalt.dk har derfor set nærmere på et par af de bedre, du bør kende til.

Alle tre udbydere kan gøre en mærkbar forskel for din forretning og tilbyder en bred vifte af muligheder.

Tjek dem ud og glem ikke, at du sagtens kan være aktiv flere steder. Ingen netværk tilbyder præcis det samme.

Brug de sociale kanaler

Ovenstående muligheder bør ikke stå alene, men suppleres af aktivitet på de sociale medier og deltagelse i relevante events og arrangementer. Som du muligvis har bemærket, henviser vi ovenfor til Iværksætternetværket Danmark’s Facebook side. Den har i skrivende stund over 2.500 medlemmer og viser hvor nyttigt aktivitet på sociale medier som Facebook og LinkedIn kan være.

Der er overordnet set 4 kanaler du bør overveje:

  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google+
  • Twitter

Her vil de to førstnævnte typisk være dem, hvor du vil få størst output af din indsats. Selvom det kan afhænge af dit fag og formål.

Giv og få dobbelt igen

Når du skal networke handler det om at bygge tillidsfulde og stærke relationer mellem andre personer. Du kommer altså ikke langt med hele tiden at kræve. Start med at give en masse af dig selv og din viden, for det er tillidsvækkende og virker positivt på folk. Sådan er vi skabt som mennesker.

Du vil hurtigt opleve at din indsats bliver gengældt og ofte med dobbelt styrke. Du bør se det som en investering i din forretning, der typisk giver et rigtig godt afkast. Omend det kan være svært at måle direkte, vil det være scenariet for de fleste.

Gode afsluttende råd

Når du skal opbygge et netværk, handler det om at have en god udstråling. Uanset om du skal imponere med dit produkt eller din virksomhed, sker det bare bedst hvis du har en stærk udstråling.

For at få det, har vi her givet dig en række gode råd:

  • Skab øjenkontakt
  • Virk imødekommende
  • Smil og vær positiv
  • Rank holdning – ingen hænder i lommen!
  • Indled en samtale – det kan virke frygtindgydende, men giver respekt.