Efterskolen er en vigtig del af uddannelsesforløbet og læringsprocessen for unge. Et godt år til at blive modnet og få de sidste faglige kompetencer på plads, så man er klar til at starte på fx. gymnasium.

Men mange har svært ved at vælge den rette efterskole med god grund. Der er mange forskellige linjer og udbydere på markedet. Vi giver her vores bedste råd til hvordan, du nemmere kan træffe det rigtige valg sammen med dit barn.

Udnyt Efterskolerne Dag

Besøg 2-3 efterskoler

Hvis du som mange andre unge mennesker, har lyst til at tage et år på efterskole enten i 9 eller 10 klasse, så er der rigtig mange forskellige du kan vælge imellem. Nogle vælger skolen på baggrund af traditioner, hvis deres familie har gået der tidligere. Andre besøger forskellige og vælger derefter den som de mener vil passe bedst til dem.

De bagvedliggende formål kan være mange, men selv inden for samme faglige linje findes der flere udbydere, så udnyt efterskolernes dag.

Det er en unik mulighed for at komme ud og opleve de forskellige efterskoler. Dette er en dag om året, hvor alle efterskoler i hele Danmark holder åbent hus, og der derfor er mulighed for at komme og besøge dem. Så kan du komme ud og se de forskellige faciliteter, eller du kan se de forskellige lærere og alt i alt få et mere visuelt og tæt indblik Det kan være en god ide at besøge nogle forskellige steder, hvis du er usikker på hvilken som er rigtig for dig.

Kort om efterskolernes dag

Du vil på efterskolernes dag have mulighed for at få en rundvisning, ofte guidet af nuværende elever på skolen som viser rundt og fortæller. På denne måde kan man også få mulighed for at stille spørgsmål til lærerne og eleverne, hvis der skulle være noget som du er i tvivl om.

Det er vigtigt at du vælger den rette skole, da du skal bo og gå der i et år. Regler for blandt andet rygning, mad, idræt, motion, alkohol etc. Kan alle have indflydelse når du skal vælge efterskole. Reglerne for de forskellige ting er nemlig ikke det samme alle steder.

Inden efterskolernes dag, kan det være en ide at du finder og udvælger 2-3 skoler som du gerne vil besøge. Du kan på internettet læse de mest basale informationer og derved vurdere ud fra det. Der vil nemlig ikke være tid til at besøge særlig mange og hvis de ligger langt fra hinanden, så skal transporttiden også inkluderes.

Da jeg selv skulle til efterskolernes dag, kunne vi ikke finde adressen på den første skole, og nåede derfor ikke at besøge andre end den. Det kan derfor være en god ide at gøre en smule ud af planlægningen for den mest effektive oplevelse. Start tidligt og sæt hele dagen af til det.

2 gode muligheder

Vi vil her give dig et par gode henvisninger, da de hører til blandt de mest populære efterskoler i Danmark. Steder hvor du har gode rammer og alle muligheder for at rykke dig fagligt inden for henholdsvis sport (Oure) musik/teater/dans (Femmøller Efterskole).

Har du selv gode erfaringer med et ophold? Så tøv ikke med at kontakte os for at dele din oplevelse.