Jakkesættet er et must-have for alle stilsikre mænd. Specielt hvis du vil have et professionelt udtryk i forretningsøje med. I dag findes der en lang række forskellige designs, fortolkninger og udgaver, og det kan være svært at vælge det rigtige. Jakkesættet kan bruges i utallige situationer, både på arbejdspladsen, formelle situationer eller festlige øjeblikke.

Sådan skal jakkesæt siddeBåde stil, farve, design og snit er med til at afgøre, hvornår du kan bruge sættet. Det vigtigste, når du vælger et jakkesæt er, at pasformen er rigtig. Vi har derfor lavet en guide med 5 tips. Brug vores rådgivning, så du fremstår korrekt på arbejde, studie eller som selvstændig.

Udover vores råd til pasformen, bør du altid huske på at formålet har en væsentlig betydning for dit valg.

Der er nemlig stor forskel på om du leder efter et forretnings jakkesæt eller noget til mere private og festlige sammenhænge. Vælger du et skræddersyet jakkesæt MtM kan du være helt sikker på at pasformen er lige som den skal være.

Hvis du gerne vil være sikker på pasformen, kan det være en god løsning, selvom det godt kan være lidt dyrere. Man betaler for kvalitet. Du kan se et godt udvalg af i visse Du finder generelt et stor udvalg af skræddersyede MtM jakkesæt på Blackdot.dk.

5 tips til jakkesættets pasform

  1. Jakken er et af de vigtigste elementer i jakkesættet, og det er derfor vigtigt, at den sidder helt rigtigt. Der er forskel på traditionelle opfattelser af, hvordan et jakkesæt skal se ud, og de mange alternative designs, der findes i dag. Et eksempel er, at der i dag findes mange korte jakker, men traditionelt, skal den dække bagdelen helt. Jakkens krave, skal lægge sig ind til kravebenet. Det er forskelligt, om man vil have jakken til at lægge sig ind til brystet, eller om det skal være løsere, men uanset hvad skal det ikke være så løst, at kraven gaber.
  2. Bærestykket, der er jakkens skuldre, er noget af det vigtigste, når det kommer til pasform, og her er der ingen diskussion. Jakkens skuldre skal slutte lige ved skulderkanten eller være en centimeter længere, og for at pasformen er rigtig, skal bærestykket ligge sig fladt hen over skuldrene. Hvis du er bredskuldret, er det en god idé at vælge en jakke med meget lidt polstring i skuldrene, men hvis du er smal eller spinkel, kan du med fordel vælge polstring.
  3. Det er forskellige holdninger til den rette benlængde, og det er derfor op til dig, hvad du synes er pænest. Hvor der traditionelt er en holdning til, at buksen skal gå helt ned til skoen, er der flere moderne jakkesæt, hvor buksens længde er kortere. Uanset hvad skal buksen ikke være så lang, at den folder af sig selv ved foden. Det er en smagssag, om der skal være et opslag.
  4. Ærmelængden er endnu en af de dele, der findes forskellige holdninger til, og hvor du selv kan vælge, hvordan din stil skal komme til udtryk. Traditionelt er der en regel om, at skjorteærmet skal titte 2,5 cm ud fra jakkeærmet. Andre mener til gengæld at skjorten kun skal kunne ses, når armen bliver bukket. Den moderne fortolkning, der hænger sammen med bukserne, der stumper en lille smule, er et lidt kortere ærme. Prøv dig frem, før du beslutter dig for et endeligt valg.
  5. Skjorten og dens pasform. Selvom jakken er vigtig del af jakkesættet, er det også nødvendigt at finde en skjorte, der har den rigtige pasform. Skjortens skuldre skal også passe til dine egne, ligesom jakken, og bærestykket skal også ligge glat over skuldrene. Desuden skal skjortemanchetten ved håndledet sidde tæt ind til armen, så det ikke glider ned over hånden.

Relateret: At bære jakkesæt på arbejde