Det er fantastisk at få lov til at udleve sin drømme. Går du rundt med en iværksætter i maven og en fantastisk idé i dit hoved, handler det bare om at kaste sig ud i det.

Men det kan være lettere sagt end gjort – der er mange forhindringer,, før man kan udleve sin iværksætterdrøm. Den finansielle problemstilling er en af de mest udbredte og vi ser derfor nærmere på mulighederne for iværksætterlån i denne artikel.

Mulighederne for lån til iværksættere

Rigtig mange gode iværksætteridéer kræver et tilskud, der kan sparke projektet igang. Hvis du ikke selv har pengene, kan det være svært at se, hvordan man skal få det finansielle til at gå op. Der kan være høje renter i forbindelse med lån hos banken, men heldigvis er der lån, som specifikt er tiltænkt iværksættere.

Det kan være en god idé at kontakte sit lokale væksthus og få både rådgivning og en god snak med dem, for at undersøge mulighederne. Overordnet set vil du have følgende muligheder:

  • Banken
  • Vækstfonde & investorer
  • Af private via Lendino.dk
  • Låneudbydere online

Læs også: Økonomisk ansvarlighed ved lån online

Kom-i-gang lån

Staten har startet et initiativ med såkaldte kom-igang-lån, der er tiltænkt iværksættere. Der er nogle få krav man skal opfylde, for at blive taget i betragtning til et kom-igang-lån. Virksomheden skal være nystartet og pengene må ikke gå til privat brug. Desuden gælder lånene ikke projekter under landbrug, fiskeri og transport. Det er muligt at låne helt op til 1.000.000 kr.

Du kan læse mere om det på Ivaekst.dk her.

Når du ansøger om et iværksætterlån er det vigtigt at have en plan og et budget. Det kan være svært at vide hvordan det kommer til at gå virksomheden, når der ikke har været drift endnu, derfor er det vigtigt at følge planerne så meget som muligt, så pengene ikke går til uforudsete udgifter.

Pengeinstitutterne og finansieringsudbyderne vil selvsagt kræve en plan for projektet, så de ved at pengene går til et godt og holdbart formål.

Inden du kaster dig ud i at låne penge til dit nye projekt, er det en god idé at tale med rådgivere og få en kreditvurdering af dit projekt først. På den måde er du rustet bedst muligt.