Der kan være mange forskellige grunde til at have brug for at låne penge – både som privatkunde eller virksomhed. Har du et stramt budget og en pludselig udgift er der heldigvis god mulighed for at låne hurtige penge.

Der findes en lang række firmaer online, som er klar til at udlåne til netop det, du har brug for. Det traditionelle valg er at låne i banken, men processen kan være lang og det er desværre blevet let at få et nej. Uanset hvilken vej du vælger, bør du gå efter et lån med lav rente. Vi giver dig gode råd til hvordan du finder det her.

Sådan opnår du en lav rente

Vælger du at låne, er det vigtigt at holde øje med prisen. Særligt hvis du vælger at låne penge på nettet, er det afgørende du finder en lav rente. Forskellene i omkostinger kan nemlig være rigtig store.

Først og fremmest er det vigtigt, at du ikke tager det første og bedste lån, men gør dit forarbejde ordentligt. Det indebærer dels at du sætter dig ind i hvilke firmaer, der kan hjælpe dig ud fra dine behov til pengebeløb og løbetid. Dels at du får søgt hos flere udbydere, så du får indblik i deres renteniveuaer.

Det er ikke løsningen blot at ansøge hos det firma, der har den laveste vejledende rente. For alle udbydere tilbyder renter i et bredt interval, på fx. 5 – 20 %. Her er det specielt din privatøkonomi der afgører hvad du får tilbudt. Du kan med andre ord ikke vide hvem der er billigst på forhånd. Så ansøg hos mindst 3 af de billigste udbydere, for så er chancerne for at finde et lån til en lav rente rigtig god.

Alt efter hvad formålet er, om det er til forbrug, investeringer, renoveringer etc. kan du med fordel både afsøge muligheden i egen bank og på nettet. Det koster kun din tid og kan spare dig mange tusinde kroner. Ved at sammenligne udbydere og tilbud med hinanden, vil du få de bedste forudsætninger for at finde et lån med lav rente.

Se mere om lån med lav rente hos PRISAS.

Sidst er det vigtigt, at du altid overholder fristerne og den valgte løbetid. Løbetiden er den periode, du har til at betale dit lån tilbage igen. Overholder du ikke de månedlige afdrag, kan du risikere at blive pålagt dyre rykkere og gebyrer.

Indhent flere tilbud og vælg den laveste rente/ÅOP

Det er en god idé at indhente flere tilbud fra diverse låneselskaber, før du beslutter dig. De fleste steder er det let og hurtigt at ansøge og samtidig er det helt gratis. Du ansøger via en låneformular og venter på svar fra udbyderne. Det kommer typisk inden for 1 times tid. Bliver du godkendt, modtager du et lånetilbud, du så kan sammenholde med de øvrige tilbud.

Du skal sammenligne ÅOP-satsen for at finde det billigste lån. Det er ikke kun renten der er centralt, da der også kan være adskillige gebyrer som eksempelvis stiftelsesomkostninger. Du skal derfor kigge efter ÅOP når du sammenligner lån.

Vi håber du er blevet klogere på hvordan du bør gribe processen an. Gør du dit forarbejde grundigt, ender du med flere tilbud og langt større chance for den laveste rente.

Læs også: Sådan sammenligner du lån