Finansiering kommer i mange forskellige former og i junglen af lån, kan det til tider være svært at finde rundt i, hvad der er billigst og bedst for dig. Renter og gebyrer kan snyde dig, og du kan ende med at lån, som egentlig ikke var det billigste.

Men hvis du tager dig tid til at sammenligne dine muligheder ordentligt, kan det gavne dig meget i den sidste ende.

Sådan sammenligner du lån

  1. Fastlæg dit pengebehov og en realistisk ydelse

Find ud af, hvor mange penge du bruger om måneden ved at lægge et budget, så du kan se, hvad du har brug for at låne udover det. Vær realistisk, når du skal vælge summen.

  1. Indhent flere lånetilbud (fra flere långivere)

Selvom du har set dig varm på en bestemt udbyder eller et specifikt tilbud, skal du sørge for at sende ansøgninger til flere. Det vil aldrig gøre dine chancer dårligere, da ansøgningerne bliver vurderet individuelt og derfor kan afkast vid forskellige renter.

Vælger du at søge online, kan du nemt sammenligne lån og starte ansøgningsprocessen via Stlaan.dk.

  1. Vælg den laveste ÅOP

Den letteste måde at sammenligne de egentlige omkostninger ved dit lån, er ved at se på ÅOP. ÅOP står for årlige omkostninger i procent og giver det bedste billede af, hvad det egentlig kommer til at koste. Mange danskere er desværre ikke bekendte med begrebet og det er en stor fejl.

Det er nemlig den eneste parameter, der medregner alle omkostninger og forpligtelser, herunder startomkostninger og gebyrer.

Relateret: Sådan opnår du den laveste ÅOP

Det er ikke sværere end det!

Det kan jo lyde ret simpelt bare at følge disse tre råd, men kan det virkelig være så simpelt? Ja, det kan det faktisk. Hvis du bare sørger for at sætte dig godt ind i markedet og undersøge alle de forskellige udbydere, skal du nok få et rigtig fint overblik. Hvis du derefter tager dig sammen til at sende flere ansøgninger afsted og til sidst sammenligner ÅOP på dine lånetilbud, er du næsten sikker på at finde et rigtig fint lån, til en fornuftig rente.

Få overblikket online

Nu har du teorien til at finde det bedste lån til dine behov. Men du har selvfølgelig også brug for nogle redskaber. Dit vigtigste redskab er selvfølgelig internettet. Det er her, du kan læse om udbyderne, ansøge om langt de fleste udbydere og sammenligne ÅOP.

Det nemmeste måde at finde disse ting er ved at bruge Google og søge dig frem til det, du skal bruge. Ellers er der også en række hjemmesider, der sammenligner forskellige lånefirmaer. Nogle af dem følger herunder.