Det er sket meget på det danske lånemarked, de seneste 10 år siden Finanskrisen. Det var en periode hvor forbruget var højt hos mange danskere og hvor det var langt nemmere at få bevilget lån i banken, både for private og virksomheder.

Sådan er det ikke længere, hvor det er blevet markant mere vanskeligt at blive godkendt til et forbrugslån i banken. Det har åbnet op for nye muligheder, blandt de online långivere. Flere af de eksisterende er blevet bedre, mens andre prisvenlige online banker er kommet til. Vi ser på online forbrugslån og dets fordele.

Nemmere, hurtigere og mere fleksibelt

Den mest markante forskel er at det er blevet nemmere, hurtigere og mere fleksibelt at optage forbrugslån online i dag. Alle udbydere arbejder konstant på at gøre ansøgningsprocessen så ligetil som muligt, hvilket bl.a. har bevirket at du kan signere med din NemID.

Så hvor du tidligere kunne bruge 2-4 hverdage alene på at sende underskrifter frem og tilbage med posten, kan det hele nu klares hurtigere, via den digitale signatur. Samtidig er de forskellige ansøgningsformularer blevet rigtig brugervenlige og nemme at anvende. Uanset om du er på mobilen, din iPad eller computeren.

Sidst er det værd at nævne, at du hos flere finansieringsselskaber kan få særlige fordele og større fleksibilitet. Det kan være muligheden for at sætte ydelsen på pause, få en rentefri kredit som ny kunde eller blive forsikret mod arbejdsløshed. Helt nye og innovative muligheder, der giver større fleksibilitet og imødekommer flere behov. En god indikator for den positive udvikling.

De nye prisvenlige udbydere

  • Bank Norwegian, Basisbank og Santander Consumer Bank

Det er ikke kun ovenstående der er bedre ved online forbrugslån i dag, sammenlignet med for 10 år siden, for der er ligeledes kommet flere nye prisvenlige udbydere på markedet. Det er særligt værd at fremhæve Bank Norwegian og Santander Consumer Bank, som to af de største og førende. Det giver dig muligheden for at opnå en lav rente, hvilket var markant sværere for fx. 10 år siden.

Generelt er prisniveauet skubbet i den rigtige retning, hvilket har gjort det væsentlig mere attraktivt at søge forbrugslån online, som alternativ til banken. Enten fordi de har afvist din forespørgsel eller fordi de ikke lever op til dine forventninger til renten.

Husk selv at sammenligne

Du må bare ikke glemme at gøre en del af forarbejdet selv, for at mulighederne er foran dig, behøver ikke betyde du ender med den laveste rente eller åop. Det kræver at du sætter dig ind i tingene, sammenligner låneselskaberne med hinanden og indhenter flere tilbud. Lånesammenligning er nøglen, når du skal finde det billigste tilbud og den laveste åop.

Selv på dette område er der kommet flere gode tjenester, der hurtigt giver dig et overblik og oversigter, hvor du kan læse om udbydernes renteniveauer, mulige lånebeløb og krav til ansøgere. På den måde kan du hurtig identificere de relevante finansieringsselskaber.

Brug en sammenligningstjeneste som Finansieringen.dk hvor du får et godt og detaljeret overblik over dine lånemuligheder, selskabernes renter, krav og andet du skal vide, for at finde det bedste lån. At bruge lidt tid på at sammenligne finansieringsselskaber, vil helt sikkert være tiden værd.