Påklædningen har en stor indflydelse på dit udtryk og det indtryk som dem du møder får af dig. Det er derfor vigtigt at du klæder dig pænt, uanset om du er selvstændig og skal møde kunder. Studerende og skal til eksamen, eller skal holde foredrag for folk.

Tøjet, din frisure og stil har en enorm betydning for din udstråling og i denne artikel ser vi nærmere på hvorfor, samt hvorfor du bør gøre noget ud af dig selv.

Hvorfor er påklædningen vigtigt?

Afgørende for førstegangsindtrykket

Påklædningen, frisuren og ansigtet er det første vi iagttager som mennesker. Flere undersøgelser og eksperter underbygger samme påstand. Når man først har fået et førstegangsindtryk af nogen, er det meget svært at ændre radikalt på.

Så hvis folk møder dig og tænker du er sjusket, kikset og uden stil, kan det hurtigt forplante sig og hænge ved. Selv hvis de er velklædt næste gang, vil tanken hænge ved i en vis periode.

En anden faktor er vores fantasi og associationer, for vi mennesker forbinder ofte ting med hinanden. Så professionelle, strukturelle og ordens-mennesker forventes at have en stilfuld og ligefrem stil. Specielt i erhvervslivet, hvor der er meget forskel på at komme i bukser og t-shirts eller et smart jakkesæt.

Du vil derfor opleve at det meste bliver nemmere for dig, hvis folk kan lide dig og sympatiserer med din personlighed og stil. Er det ikke tilfældet, gør du livet sværere for dig selv. Det er klart at jakkesæt eller skjorte ikke er scenariet i alle sammenhænge.

Det gælder ikke for håndværkere og andre faggrupper, men du bør klæde dig stilfuldt og ordentligt efter situationen.

Jakkesæt, nederdel og slips

Hvis du arbejder på kontor, som selvstændig eller leder, er der ingen vej udenom at bære jakkesæt med slips eller eventuelt nederdel som kvinde. Det får dig til at fremstå professionel, cool og seriøs på samme tid. Hvordan vil du ellers få folk til at opfatte dig på den måde?

Det kan være at slips og jakkesæt er uden for dit grænse, at du fx. ikke er særligt dygtig til at binde slipset. Eller ikke har smart jakkesæt hængende. Men i begge tilfælde vil det være en god investering i din karriere både som studerende, lønmodtager og selvstændig.

Se også: Sådan binder du slipset

Mennesker bliver meget påvirket af det visuelle og det gælder ligeledes, når vores fordomme om andre mennesker starter. Så sørg for at kontrollere og optimere det du kan; din påklædning. Hvordan du ser ud, må du bare acceptere i en eller anden grad.

Alle bør gøre noget ud af sig selv

Der er ingen tvivl om at alle bør gøre noget ud af sig selv, for at nå det fulde potentiale af ens kompetencer og karrieremuligheder. Det er faktisk ligegyldigt om du er jobsøger, selvstændig, studerende eller noget helt fjerde.

Hvis du skal overbevise kunderne om at handle hos dig, kræver det at de synes du er professionel og dygtig. Man får hurtigt det modsatte indtryk hvis håret er sjuske og der er huller i tøjet. Det samme tankegang gælder i særdeleshed ved jobsamtaler.

Du bør derfor gøre noget ud af dig selv og tøjbranchen er efterhånden blevet så prisvenlig, at du kan skabe en fed stil for ingen penge. Så der er efterhånden ingen undskyldning for at lade være.