Der er mange brancher, hvor det er normalt at bære slips på arbejdet, mens det i mindre grad er udbredt med butterfly. Dette selvom butterflyen faktisk anses som “finere” ved begivenheder som bryllupper og runde fødselsdage.

I mange danskeres øjne, vil butterflyen bare virker mindre seriøs og mere kreativ, hvilket gør at den kun passer ind i visse brancher og på visse arbejdspladser. Vi ser nærmere på hvordan du må bør bære hvad.

Slipset

Når du skal udstråle seriøsitet, troværdighed og autoritet

Slipset er det klart mest udbredte i Danmark og det er der sikkert flere grunde til. Dels er de nemmere at få fat på, lettere at binde for de fleste og så er det ikke mindst det almindelige i samfundet. Og det betyder en del.

Du kan derfor nærmest altid slippe godt afsted med at bære et slips. Det er det sikre valg, men du kan omvendt også være sikker på ikke at skille dig synderligt ud fra mængden. Slipset gør bare noget særligt ved dit udtryk som mand.

Du fremstår langt mere troværdighed, seriøs og med en vis autoritet. Det kan være vigtigt, når du har samtaler med kunder, skal rådgive andre virksomheder eller lignende. Signalværdien har en stor indflydelse på dine kunderelationer og succesmuligheder på arbejdspladsen.

Det er særligt i følgende jobs og brancher, at slips vil være et godt valg:

  • Kontoransat
  • Revisor
  • Advokat
  • Salg
  • Chef og ledende medarbejder
  • Konsulentbranchen

Butterflyen

Når du vil have et frisk look 

Butterflyen vil være oplagt, hvis du ønsker at have et mere friskt og løssluppent udtryk. Det er derfor at man særligt vil se det i underholdningsbranchen eller tøjbranchen. Her er mode en vigtig del af dagligdagen, hvor man som kontormand, hurtigt komme til at se kedelig ud.

Det kan ligeledes være du arbejder som maler, frisør eller lignende, hvor det ikke gør noget at du er kreativt påklædning. Butterflyen og kreativitet er associationer de fleste danskere får. Derfor går det ikke med denne påklædning som revisor, advokat eller chef for en større virksomhed. Normerne i samfundet vil kort sagt medføre, at du giver det helt forkerte udtryk.

Vi har opsummeret en række af de stillinger og brancher, hvor du typisk kan slippe godt afsted med at bære butterfly:

  • Underholdningsbranchen
  • Tøjbranchen
  • Frisør
  • Kunstner

Der er mange flere, men som vi har været inde på, er det oplagt til de kreative og mere “løsslupne” erhverv, hvor alt ikke er så alvorligt. Som regnskaber, kontrakter etc.

Problemer med at binde?

Ét er hvornår du bør bære det ene, frem for det andet. Noget andet er hvordan man så binder henholdsvis slipset og butterflyen. Det er slet ikke så svært, når du først finder melodien.

Vi vil ikke selv forklare dig de forskellige steps her, men har derimod fundet et par gode guides frem til dig. I disse kan du lære hvordan du kan binde slips og binde butterfly i få simple trin.

Se også: Sådan skal jakkesættet sidde