Vi nærmer os julen og nytår med hastige skridt, hvor mange begynder at finde ud af hvilken fest de skal med til. Op til nytårsaften er der ofte flere muligheder og det kan derfor være svært at vide hvad man skal iføre sig på forhånd.

For det er sådan, at festen og dens gæster har en stor indflydelse på hvordan du bør klæde dig på. Af samme grund bør du altid finde ud af hvor du skal hen og om der er en eventuel dresscode, inden du vælger nytårsoutfittet. Vi giver dig svaret på om du bør vælge jakkesæt eller smoking til nytår lige her.

Findes der en dresscode eller tradition?

Det første du skal gøre, er at klarlægge om der findes en dresscode eller tradition du skal overholde. Det kan være festarrangøren mener, at alle bør iklæde sig smoking, mens det er fine kjole for kvinderne. Nogle vælger at lægge nytår op på et højt niveau og det er du nødt til at respektere som gæst.

Andre vælger at have smokingen som tradition blandt fyre, hvor 4, 5 eller 8 fyre iklæder sig smoking for at gøre nytårsaften til noget specielt. Det er set flere steder.

Når alt dette er sagt, bør det kun være dresscodes eller traditioner, der får dig til at vælge smokingen. For ellers vil du hurtigt blive det man kalder overdressed i modebranchen. Dertil kommer at du muligvis ikke har en smoking i klædeskabet og er det tilfældet, bør du tænke to gange, inden du køber et. For jakkesættet kan gå an til nærmest alle nytårsfester.

Har du de samme overvejelser til det kommende bryllup? Så vil du sikkert have interesse i vores artikel om, hvor vidt du skal vælge slips eller butterfly til brylluppet.

Jakkesættet går altid an

Jakkesæt og skjorter er fantastiske på mange måder, ikke alene på grund af deres alsidighed. Skjorterne kan bæres på arbejde, til fester eller når du skal i byen. Det samme gælder for jakkesættet, der altid går an som outfit.

Dertil kommer at rigtig mange mænd allerede har jakkesæt hængende i klædeskabet, så det er ikke en stor investering for dig. Du kan tilmed finde dem i alverdens farver og designs, så du ifører dig et mere festligt outfit, frem for det klassiske sorte smoking.

Opsummering

Til sidst vil Danmarkdigitalt.dk opsummere vores artikel og anbefaling til dig som mand. Du bør vælge jakkesættet medmindre andre forhold er gældende. Mulighederne er mange, du behøver sikkert ikke investere i nyt og der findes mange sæt med stilfulde og mere festlige nuancer i designet. Perfekt til nytårsaften!

Se også: Guide til hvordan jakkesættet skal sidde